Manteli-suklaatorttu

20.11.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Manteli-suklaatorttu

Tummaa suklaata sisältävä manteli-suklaatorttu on tyylikäs jälkiruoka vaikkapa joulun ajan juhlapöytään. Tarjoa suklaatorttu jäätelön tai kermavaahdon sekä kahvin tai teen kera.

Ainekset

10 annosta
1 100 g tummaa suklaata
2 150 g margariinia
3 2,5 dl sokeria
4 3 kananmunaa
5 2 dl vehnäjauhoja
6 0,75 dl kaakaojauhetta
7 1 tl leivinjauhetta
8 1 dl kuorittuja manteleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 365 g
Proteiinia 6 g 61 g
Rasvaa 18 g 184 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 1 404 14040
Energiaa kcal 336 3356

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata suklaa. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi mantelit. Siivilöi jauhoseos rasvaseokseen. Lisää suklaa ja mantelirouhe. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm) ja valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5