Manteli-mansikkatorttu

2.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Manteli-mansikkatorttu

Ainekset

5 annosta
1 150 g mantelimassaa
2 1 dl ranskankermaa
3 2 kananmunaa
4 0,5 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi
1 2 dl kuohukermaa
2 200 g mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 120 g
Proteiinia 9 g 43 g
Rasvaa 29 g 145 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 647 8237
Energiaa kcal 394 1969

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Raasta mantelimassa. Sekoita joukkoon munat ja ranskankerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta kevyesti sokerilla. Lusikoi tai pursota kerma kakun päälle. Asettele päälle kokonaiset tai halkaistut mansikat.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5