Manteli-herneriisi

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Manteli-herneriisi

Ainekset

4 annosta
1 7 dl keitettyä riisiä
2 1 rkl öljyä
3 2 tl garam masala -maustesekoitusta
4 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
5 0,5 tl suolaa
6 1 pussi (50/70 g) paahdettuja mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 193 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 14 g 54 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 490 5958
Energiaa kcal 356 1424

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita riisi irtonaiseksi haarukalla. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota siinä ensin garam masalaa hetki. Varo polttamasta maustetta. Lisää riisi ja paista keskilämmöllä ja sekoitellen hetki. Lisää jäiset herneet ja suola. Anna kuumentua hetki, jotta herneet sulaa. Viimeistele mantelilastuilla. Tarjoa riisilisäke salaatin tai esimerkiksi lihapullien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: herne manteli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5