Manteli-aprikoosipullat

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Manteli-aprikoosipullat

Ainekset

16 kappaletta
1 150 g margariinia
2 3 dl maitoa
3 50 g tuorehiivaa
4 0,5 tl suolaa
5 1,5 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 1 rkl jauhettua kardemummaa
8 11 - 12 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 prk (230 g) paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 100 g (paahdettuja) mantelilastuja
Voiteluun ja päälle
1 1 kananmuna
2 raesokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 866 g
Proteiinia 8 g 128 g
Rasvaa 9 g 139 g
Kuitua 2 g 37 g
Energiaa kJ 1 381 22098
Energiaa kcal 330 5282

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon ja liuota sekaan murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten.Kohota peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 cm x 20 cm) levyksi.Levitä levyille hillo ja mantelilastut. Kääri levyt rullalle. Ota rullasta noin 4 cm leveitä viipaleita ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin paperisiin muffini-/pullamuotteihin. Siirrä vuoat uunipellille.Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5