Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Manteli-aprikoosipullat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ainekset

150 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
50 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
11 - 12 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

1 kpl
(230 g) paistonkestävää aprikoosimarmeladia
100 g
(paahdettuja) mantelilastuja

Voiteluun ja päälle

1 kpl
Kananmuna
Raesokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon ja liuota sekaan murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten.Kohota peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 cm x 20 cm) levyksi.Levitä levyille hillo ja mantelilastut. Kääri levyt rullalle. Ota rullasta noin 4 cm leveitä viipaleita ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin paperisiin muffini-/pullamuotteihin. Siirrä vuoat uunipellille.Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.