Mansikkawhoopiet

22.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkawhoopiet

Ainekset

20 kappaletta
Pohjat
1 3,5 dl vehnäjauhoja
2 2 tl leivinjauhetta
3 0,5 tl jauhettua kardemummaa
4 ripaus suolaa
5 1 tl vaniljasokeria
6 100 g margariinia
7 1,5 dl sokeria
8 1 kananmuna
9 1,75 dl kuohukermaa
Täyte
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 0,5 dl ranskankermaa
3 1 limetti
4 2 rkl tomusokeria
5 2 dl tuoreita mansikoita
Päälle
1 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 334 g
Proteiinia 3 g 51 g
Rasvaa 9 g 174 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 651 13025
Energiaa kcal 156 3113

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Lisää kerma ja sekoita. Kääntele jauhoseos taikinaan. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita (halkaisijaltaan 3–4 cm) leivinpaperille vuoratulle uunipellille. Jätä runsaasti leviämisvaraa. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi noin 10 minuuttia. Jäähdytä ennen täyttämistä.Notkista tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta limetin mehulla ja sokerilla. Perkaa ja viipaloi mansikat. Nosta kullekin pohjalle nokare tuorejuustoa ja viipaloituja mansikoita. Nosta toinen pohja päälle. Säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti. Siivilöi päälle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5