Mansikkatiramisu

16.6.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkatiramisu

Ainekset

10 annosta
Torttupohja:
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 2 dl kermaa
2 250 g maustamatonta tuorejuustoa
3 1 dl sokeria
4 6 dl mansikoita
Kostutusliemi:
1 1,5 dl appelsiinimehua
2 0,5 dl sitruslikööriä halutessasi
3 1 dl vahvaa kahvia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 347 g
Proteiinia 6 g 59 g
Rasvaa 14 g 138 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 208 12077
Energiaa kcal 289 2887

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen nuolijan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokeri vatkaten joukkoon. Poista mansikoiden kannat ja viipaloi ne. Sekoita kostutusliemi. Kokoa tiramisu kerroksittain isoon tarjoiluastiaan tai annosvuokiin. Nosta pohjalle pala torttulevystä. Kostuta. Nosta pinnalle tuorejuustoseosta ja mansikkaviipaleita. Jatka kerrosten tekemistä. Jätä päällimmäiseksi juustoseos. Peitä tarjoiluastia kelmulla ja anna maustua jääkaapissa. Koristele mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5