Mansikkamehujäät

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkamehujäät

Kesän viilentävä herkku kätkee sisäänsä kokonaisen mansikan. Tarjoa mansikkamehujäitä esimerkiksi lastenkutsuilla.

Ainekset

14 kappaletta
1 2 dl vettä
2 2 dl sokeria
3 0,5 l mansikoita
4 1 dl sitruunamehua
5 1 dl punaista laimennettua mehua
Lisäksi:
1 jäätelötikkuja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 203 g
Proteiinia 0 g 2 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 0 g 5 g
Energiaa kJ 258 3615
Energiaa kcal 62 864

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin sokeriliemi. Anna veden ja sokerin kiehahtaa kattilassa. Nosta kattila kylmään veteen ja anna liemen jäähtyä.

Säästä muutama mansikka kokonaisena ja soseuta loput mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sekoita mansikkasose, sokeriliemi ja mehut keskenään.

Kaada liemi mehujäämuotteihin tai kertakäyttöisiin noin 4 cl snapsilaseihin. Nosta pakastimeen jähmettymään. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan.

Viipaloi loput mansikat ja työnnä jäätelötikku mansikkaviipaleen keskelle. Työnnä mansikkatikut hieman jähmettyneeseen mehujäähän niin, että mansikkaviipaleet jäävät mehujäiden pinnalle. Jatka pakastimista vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jäätelö mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5