Mansikkaleivokset

15.5.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkaleivokset

Helpot ja nopeat mansikkaleivokset valmistuvat kätevästi lehtitaikinalevyistä.

Ainekset

12 kappaletta
1 4 kpl lehtitaikinalevyjä (9x18 cm)
Täyte:
1 150 g mantelimassaa
2 5 dl mansikoita
3 2 dl kuohukermaa
4 2 - 3 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 tomusokeria ja mansikoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 256 g
Proteiinia 4 g 46 g
Rasvaa 22 g 261 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 238 14858
Energiaa kcal 296 3551

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele taikinalevyt kolmeen osaan. Paista niitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Halkaise jäähtyneet leivonnaiset vaakasuoraan kahteen osaan. Viipaloi tai kuutioi mansikat. Raasta mantelimassa ja vaahdota kerma. Sekoita mansikat, mantelimassa ja kermavaahto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä leivokset, seulo pinnalle tomusokeria ja aseta päälle halkaistu mansikka. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5