Mansikkalehikäiset

27.6.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkalehikäiset

Ainekset

15 kappaletta
1 500 g voitaikinalevyjä
2 1 l tuoreita mansikoita
3 1 kananmuna
4 1 dl kuohukermaa
5 150 g vaniljavanukasta
6 2 tl sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 236 g
Proteiinia 3 g 44 g
Rasvaa 16 g 240 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 916 13739
Energiaa kcal 219 3284

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan leveyssuunnassa ja voitele ne kananmunalla. Paista keskitasossa 15 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri. Erottele veitsellä jokaisesta voitaikinaleivoksesta ”kerroksia”, jotka täytät mansikoilla ja vaniljavaahdolla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mansikka torttu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5