Mansikkakakku

26.5.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkakakku

Ainekset

15 annosta
Pohja
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 dl mantelijauhetta
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 0,5 l mansikoita
2 2 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
3 250 g maitorahkaa
4 3 rkl sokeria
5 4 liivatelehteä
6 0,5 dl sitruunanmehua
Päälle
1 1 l mansikoita
2 2 dl punaista mehua
3 1 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 437 g
Proteiinia 6 g 94 g
Rasvaa 5 g 69 g
Kuitua 1 g 22 g
Energiaa kJ 787 11801
Energiaa kcal 188 2820

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halk. 24 cm) irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20-25 minuuttia.2. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita rahkan ja sokerin kanssa keskenään. Liota liivatteita noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Liuota liivatteetkiehuvaan sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana rahkaseokseen.3. Viipaloi kakkupohja kahteen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kokoa kakku takaisin vuokaan. Nosta pohjalle ensin kakkupohja. Levitä pohjan päälle mansikkaviipaleita ja kaada pinnalle rahkaseos. Nosta toinen kakkupohja varovaisesti päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta hyytymään ja kostumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi.4. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne kakun pinnalle lomittain. Valmista pinnalle kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi hyytelöä kakun pinnalle. Peitä kakku ja nosta viileään vielä hetkeksi. Nosta kakku vadille tarjolle.0605

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5