Mansikkajuustokakku

21.6.2015
23 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku on kesäklassikko! Juustokakun pohja valmistuu helposti digestivekekseistä. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla.

Ainekset

12 annosta
1 200 g digestivekeksejä
2 100 g margariinia
Täyte
1 7 liivatelehteä
2 500 g mansikoita
3 1,5 dl sokeria
4 4 dl kuohukermaa
5 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
6 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
7 1 limetin mehu
Pinnalle
1 mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 316 g
Proteiinia 4 g 51 g
Rasvaa 34 g 402 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 781 21377
Energiaa kcal 426 5109

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa keksit pakastepussissa esim. kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Perkaa ja soseuta mansikat sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto ja tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta limettimehu. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota mehuun. Anna hetki jäähtyä.

Valuta seos tasaisena nauhana samalla sekoittaen mansikkaseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: juustokakku mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5