Mansikkajogurttikakku

27.6.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkajogurttikakku

Ainekset

8 annosta
Pohja:
1 200 g kaurakeksejä
2 50 g margariinia
3 2 tl sokeria
Täyte:
1 2,5 dl mansikkakermaa
2 4 dl mansikkajogurttia
3 200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvalevitettä
4 1 dl sokeria
5 1 l tuoreita mansikoita
6 8 liivatelehteä
7 0,5 dl omenamehua
8 2 tl limetin mehua
Päälle ja reunoille:
1 1 l tuoreita mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 273 g
Proteiinia 8 g 62 g
Rasvaa 26 g 207 g
Kuitua 3 g 26 g
Energiaa kJ 1 699 13590
Energiaa kcal 406 3248

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Lisää sokeri. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Soseuta marjat ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita täytteeseen. Vuoraa vuoan reunat mansikanpuolikkailla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja koristele kakku mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5