Mansikkaiset munkkitikut

14.5.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkaiset munkkitikut

Ainekset

33 kappaletta
Munkit
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 1 kananmuna
5 0,25 tl suolaa
6 9 dl vehnäjauhoja
7 1 dl kuivattuja mansikkalastuja
8 50 g pehmeää margariinia
9 7 - 10 dl rypsiöljyä paistamiseen

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 520 g
Proteiinia 2 g 76 g
Rasvaa 7 g 226 g
Kuitua 1 g 24 g
Energiaa kJ 561 18511
Energiaa kcal 134 4424

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista.

Taikinan valmistaminen

2. Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alusten. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Taikinalevyn leikkaaminen

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25 x 50 sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Jaa palat taikinapyörällä 32–34 suikaleeseen.

Taikinapalojen kohottaminen

4. Nosta palat kohoamaan pellille hetkeksi.

Öljyn kuumentaminen

5. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa.

Munkkien paistaminen

6. Kypsennä 3–4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan.

Munkkien valuttaminen

7. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille.

Munkkien pyörittely sokerissa

8. Pyörittele munkit lämpiminä sokerissa. Vaihda pussin sokeria muutaman kerran.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: munkki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5