Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkainen vaahtokarkkimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee herkullinen jälkiruoka vaahtokarkeista! Annostele valmis mousseseos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.

Ainekset

1 1/2 dl
Laimennettua mansikkamehua
1 kpl
(150 g) vaahtokarkkeja
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) kermarahkaa

Pinnalle

200 g
Mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna mansikkamehu kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sekoita. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Sekoita kermarahka vaahtokarkkimassan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Annostele seos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

857

17,8 g

11,8 g

9,3 g

8,8 g

1,0 g

1,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (250 g) kermarahkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli