Mansikkainen vaahtokarkkimousse

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkainen vaahtokarkkimousse

Tee herkullinen jälkiruoka vaahtokarkeista! Annostele valmis mousseseos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.

Ainekset

4 annosta
1 1,5 dl laimennettua mansikkamehua
2 1 pussi (150 g) vaahtokarkkeja
3 2 dl kuohukermaa
4 1 prk (250 g) kermarahkaa
Pinnalle
1 200 g mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 168 g
Proteiinia 2 g 6 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 404 5615
Energiaa kcal 336 1342

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) kermarahkaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen, Brunssi
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna mansikkamehu kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon vaahtokarkit ja sekoita. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Sekoita kermarahka vaahtokarkkimassan joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Annostele seos tarjoilulaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Pilko pinnalle mansikoita.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mansikka mousse
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5