Mansikkainen leipäjuustosalaatti

21.6.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkainen leipäjuustosalaatti

Ainekset

4 annosta
1 400 g leipäjuustoa
2 200 g kivettömiä viinirypäleitä
3 0,5 kurkkua
4 0,5 l mansikoita
5 1 ruukku jääsalaattia
Kastike
1 0,5 dl oliiviöljyä
2 2 rkl balsamiviinietikkaa
3 ripaus suolaa
4 ripaus sokeria
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 68 g
Proteiinia 28 g 114 g
Rasvaa 33 g 131 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 2 010 8041
Energiaa kcal 480 1922

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi leipäjuusto. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Huuhtele kurkku ja viipaloi se juustohöylällä. Perkaa mansikat ja leikkaa ne muutamaan osaan.

Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa se salaattilingossa tai keittiöpyyhkeen päällä.

Revi jääsalaatti rasiaan ja lisää muut ainekset. Sekoita vinegretti kannelliseen astiaan, lisää se ravistettuna vasta ennen tarjoilua salaattiin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5