Mansikkahillo

16.6.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkahillo

Ainekset

1 1 kg (2 l) mansikoita
2 1 vaniljatanko
3 0,5 dl vettä
4 0,5 kg hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 584 g
Proteiinia 5 g
Rasvaa 2 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 10287
Energiaa kcal 2459

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista mansikoista kannat. Puolita suurikokoiset marjat. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kerroksittain mansikat, hillosokeri ja vaniljatanko. Kuumenna miedolla lämmöllä lähes kiehumispisteeseen. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Sekoita hilloa varovasti keittämisen aikana, etteivät mansikat rikkoudu. Kuori vaahto pois pinnalta reikäkauhan avulla. Poista lopuksi vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje huolellisesti ja jäähdytä. Hillo hyytyy noin vuorokauden sisällä. Säilytä kylmässä.HillosokeriHillosokeri sisältää hyytelöivää ainetta, pektiiniä, jota on luonnostaan marjoissa ja hedelmissä. Säilöntäaineena joukossa on kaliumsorbaattia, jota on mm. pihlajanmarjoissa. Jos käytössä ei ole kylmätiloja, hillosokerilla säilöttyä hilloa voi säilyttää huoneenlämmössä, valolta suojattuna.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hillo mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5