Mansikkagazpacho

28.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikkagazpacho

Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g mansikoita
2 0,5 - 1 sipulia
3 0,5 punaista paprikaa
4 2 avomaankurkkua
5 1 valkosipulin kynsi
6 0,5 - 1 punaista chiliä
7 2 limetin mehu
8 2 rkl oliiviöljyä
9 1 tl suolaa
10 0,25 tl mustapippuria
Päälle
1 mansikkakuutioita
2 tuoretta minttua tai tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 56 g
Proteiinia 2 g 7 g
Rasvaa 7 g 29 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 575 2300
Energiaa kcal 138 550

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: mansikkakuutioita

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot, Juomat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.

Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.

Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5