Mansikka-valkosuklaamuffinit

26.4.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-valkosuklaamuffinit

Ainekset

24 kappaletta
1 50 g margariinia
2 2 kananmunaa
3 2,5 dl maitoa
4 1 tl vaniljasokeria
5 4,5 dl vehnäjauhoja
6 2 dl sokeria
7 1 rkl leivinjauhetta
8 200 g pakastemansikoita
9 150 g valkosuklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 483 g
Proteiinia 3 g 64 g
Rasvaa 5 g 111 g
Kuitua 1 g 15 g
Energiaa kJ 561 13471
Energiaa kcal 134 3220

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata rasva kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmunat, maito ja vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää kananmunaseokseen. Sulata pakastemansikat puolikohmeiksi ja leikkaa reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mansikat ja valkosuklaarouhe varovasti taikinaan. Taikina saa jäädä hieman kokkareiseksi. Voitele ja täytä muffinivuoat 3/4 asti. Voit halutessasi vielä ripotella muffinien pintaan valkosuklaamuruja. Paista muffineja noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna leivonnaisten jäähtyä pellillä 1-2 minuuttia ja siirrä ne sitten teräsritilälle. Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5