Mansikka-valkosuklaakeksit

25.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-valkosuklaakeksit

Ainekset

35 kappaletta
1 150 g margariinia tai voita
2 1 dl sokeria
3 1 dl fariinisokeria
4 1 tl vaniljasokeria
5 1 kananmuna
6 3 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
8 0,5 tl soodaa
9 0,5 tl suolaa
10 100 g valkosuklaata
11 2 dl pakastekuivattuja mansikkalastuja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 394 g
Proteiinia 1 g 37 g
Rasvaa 5 g 166 g
Kuitua 0 g 12 g
Energiaa kJ 385 13480
Energiaa kcal 92 3222

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Vatkaa joukkoon kananmuna. Rouhi valkosuklaa paloiksi ja murusta mansikat pienemmiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pienissä erissä jauhoseosta rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: keksi mansikka suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5