Mansikka-valkosuklaakääretorttu

19.9.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-valkosuklaakääretorttu

Hurmaavan herkullinen kääretorttu maistuu mansikalle. Pursota loppu valkosuklaakreemi kakun pinnalle ja koristele karamelleilla.

Ainekset

10 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1,5 dl mansikkahilloa
2 100 g valkosuklaata
3 1 prk (250 g) mascarponejuustoa
Koristeeksi
1 1 dl ranskalaisia pastilleja (irtomakeisia)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 403 g
Proteiinia 7 g 67 g
Rasvaa 18 g 175 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 454 14537
Energiaa kcal 347 3474

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä levylle mansikkahillo. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa. Notkista mascarpone ja lisää joukkoon valkosuklaa. Lämmitä seosta hetki mikrossa puolella teholla ja vatkaa tasaiseksi. Levitä 2/3 täytteestä torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti.

Pursota loppu valkosuklaakreemi kakun pinnalle ja koristele karamelleilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5