Mansikka-raparperipaistos

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-raparperipaistos

Ainekset

1 3 - 5 raparperinvartta
2 1 dl vettä
3 2 dl hillosokeria TAI
4 2 dl tavallista kidesokeria ja 1 rkl perunajauhoa
5 0,5 l mansikoita viipaloituna
Päälle
1 1,5 dl (kahvikupillinen) kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 tl vanilliinisokeria
4 1,5 dl vehnäjauhoja
Koristeluun
1 muutama mansikka ja marenki tai kermavaahtoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 414 g
Proteiinia 28 g
Rasvaa 13 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 8172
Energiaa kcal 1953

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Huuhdo raparperinvarret ja poista niistä kuoret suikaleina päästä alaspäin vetäen, jos ne tuntuvat paksuilta. Paloittele varret pieniksi paloiksi ja kaada kattilaan. Lisää vesi.Kiehauta viisi minuuttia ja sekoita joukkoon Hillosokeri, joka sitoo irtoavaa mehua samalla, kun makeuttaa. Jos käytät tavallista sokeria, lisää se samalla tavalla, mutta sekoita joukkoon lisäksi perunajauhoja sen jälkeen, kun hiukan pehmennyt raparperiseos on jäähtynyt haaleaksi.Levitä raparperiseos laakeaan uunivuokaan ja viipaloi pintaan huuhdotut mansikat. Säästä muutama koristeluun. Vaahdota muna ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi. Lisää vanilliinisokeri ja jauhot. Kaada seos raparperin päälle.Kypsennä paistosta uunin keskellä noin 10 minuuttia. Tarjoa paistos haaleana jälkiruokana. Lisäkkeeksi sopivat kerma, maito, jäätelö tai vaniljakastike.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5