Mansikka-minttukääretorttuleivokset

21.6.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-minttukääretorttuleivokset

Leivo kesäinen kääretorttu ja leikkaa se leivoksiksi. Mansikka-minttukääretorttuleivoksien täytteessä on mascarponejuustoa, joka saa raikkautta mintusta ja limetinkuoriraasteesta. Pursota lopuksi leivoksien päälle kermaa ja koristele ne mansikoilla.

Ainekset

10 annosta
1 3 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1,5 tl leivinjauhetta
5 2 rkl kiehuvaa vettä
Täyte
1 250 g mascarponejuustoa
2 0,5 dl tomusokeria
3 2 rkl hienonnettua minttua
4 1 limetin raastettu kuori
5 125 g mansikoita
Pinnalle
1 2 dl kuohukermaa
2 mansikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 275 g
Proteiinia 6 g 59 g
Rasvaa 19 g 191 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 283 12834
Energiaa kcal 307 3067

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle paperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Mausta seos mintulla ja pestyn limetin raastetulla kuorella. Levitä seos kakkulevylle.

Perkaa ja pilko mansikat, levitä ne täytteelle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa torttu annospaloiksi ja pursota kermaa leivosten pinnalle. Koristele mansikoilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5