Mansikka-minttuhillo

28.6.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mansikka-minttuhillo

Tuore minttu ja mansikka ovat hyvä pari myös hillossa. Annoksesta syntyy 1 iso tai 2 pientä purkillista hilloa.

Ainekset

1 500 g mansikoita
2 0,25 dl vettä tai sitruunamehua
3 250 g hillosokeria
4 0,5 - 1 ruukkua minttua

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 292 g
Proteiinia 3 g
Rasvaa 1 g
Kuitua 10 g
Energiaa kJ 5143
Energiaa kcal 1229

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: hillo mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5