Mansikka-minttuhillo

Tuore minttu ja mansikka ovat hyvä pari myös hillossa. Annoksesta syntyy 1 iso tai 2 pientä purkillista hilloa.
Ainekset
1 | 500 g | mansikoita |
2 | 0,25 dl | vettä tai sitruunamehua |
3 | 250 g | hillosokeria |
4 | 0,5 - 1 | ruukkua minttua |
Ravintoaineet
Resepti | |
---|---|
Hiilihydraatteja | 292 g |
Proteiinia | 3 g |
Rasvaa | 1 g |
Kuitua | 10 g |
Energiaa kJ | 5143 |
Energiaa kcal | 1229 |
Reseptitiedot
Ruokavalio | Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani |
Ruokalajit | Jälkiruoat, Lisäkkeet |
Ruokatyypit | Säilöntä |
Pääruoka-aine | Marjat |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Poista mansikoista kannat ja paloittele mansikat kattilaan. Lisää vesi tai sitruunamehu. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi. Lisää hillosokeri ja keitä hilloa noin 10 minuuttia.
Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää silputtu minttu valmiiseen hilloon. Kaada hieman jäähtynyt hillo puhtaisiin purkkeihin. Hillo kiinteytyy jääkaapissa vuorokaudessa.