Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mangovispipuuro

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 l
Vettä
1 1/2 dl
Mannasuurimoita
1/4 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
2 kpl
(á 125 g) mangososetta (lastenruoka)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot suolalla maustettuun veteen koko ajan sekoittaen.Keitä puuroa kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tarkista kypsymisaika pakkauksesta.Lisää puuroon mangosose ja sokeri.Jäähdytä puuro täysin kylmäksi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoile esimerkiksi kylmän maidonkanssa. Mannasuurimoissa on valinnanvaraaMannasuurimot ovat raemaiseksi jauhettua viljaa, yleensä vehnää.Tummat mannasuurimot sisältävät vehnän ydinosan lisäksi myös kuoriosia ja alkiota, joten niiden ravintoarvo on parempi kuin mannasuurimoiden. Mannasuurimo plus on tumma mannasuurimo, joka sisältää tavallisia tummia mannasuurimoita runsaammin kuitua.Kauramannasuurimot valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän ydinrakeista. Isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle. Kuituisesta mannapuurosta ei tule kuitenkaan yhtä kuohkeaa vispipuuroa kuin tavallisesta mannasuurimosta. Kaura tuo maukkautta ja terveellisyyttä mannasuurimoon, kauramannasta saa kuituja ja betaglukaania. Kauralla on tutkimuksissa todettu suotuisa vaikutus veren kolesteroli- ja sokeritasoihin sekä insuliinivasteeseen. Vaikuttavana aineena pidetään kauran liukoisen ravintokuidun pääainesosaa betaglukaania.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.12.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.