Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mangoruusut

timer-icon15 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Mangoruusut onnistuvat myös säilykemangosta.

Ainekset

8 kpl
(500 g) lehtitaikinalevyä
1 kpl
(425/225 g) säilykemangoviipaleita sokeriliemessä
1 dl
Aprikoosimarmeladia
2 tl
Kanelia

Pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta mangoviipaleet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kauli taikinalevyjä hieman suuremmiksi pituus- ja leveyssuunnassa. Leikkaa levyt pituussuunnassa kahtia ja levitä taikinalevyille ohuelti aprikoosimarmeladia ja ripottele päälle kanelia. Nostele jokaisen taikinalevyn pitkälle reunalle lomittain noin 4 ohutta mangoviipaletta. Käännä taikinalevyn alapuoli mangoviipaleiden päälle niin, että hedelmät ovat puolittain taskussa. Kieritä taikinalevyt varoen rullalle.
Nosta mangoruusut silikoniseen tai voideltuun muffinivuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 4.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

23

94

0,1 g

5,0 g

5,0 g

0,4 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(500 g) lehtitaikinalevyä,

2 tl Kanelia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli