Mangokiisseli ja limetti-jogurttikastike

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mangokiisseli ja limetti-jogurttikastike

Ainekset

4 annosta
1 1 kypsä mango
2 1 vaniljatanko
3 4 dl kolmen hedelmän mehua
4 2 rkl sokeria
Suurus:
1 3 rkl vettä
2 2 rkl perunajauhoja
Limetti-jogurttikastike:
1 2 dl turkkilaista jogurttia
2 1 limetin kuoriraaste ja puristettu mehu
3 1 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 130 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 4 g 18 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 778 3110
Energiaa kcal 186 743

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää mangokuutiot ja hedelmämehu. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta sokerilla. Anna seoksen kiehua muutama minuutti niin, että mangot hieman pehmenevät. Sekoita suurus ja valuta ohuena nauhana kiehuvaa liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa muutaman kerran ja nosta kattila jäähtymään. Annostele tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile kiisselin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kiisseli mango
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5