Mango-tuorejuustokakku

4.1.2005
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mango-tuorejuustokakku

Ainekset

Pohja
1 170 g minttu domino-keksejä
2 50 g sulatettua rasvaa
Täyte
1 2 prk (500 g) säilykemangoa
2 250 g maustamatonta tuorejuustoa
3 2,5 dl vispauvaa vanilliinikastiketta
4 8 liivatelehteä
5 1 rkl sitruunamehua
Pinnalle
1 1 prk säilykemangoa
2 2 liivatelehteä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 215 g
Proteiinia 62 g
Rasvaa 109 g
Kuitua 18 g
Energiaa kJ 8801
Energiaa kcal 2103

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita hyvin monitoimikoneessa. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.Valmista täyte. Soseuta mangot. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita tuorejuuston joukkoon liivatelehdet, mangosose ja vaahdotettu vanilliinikastike.Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.Valmista pinnalle mangohyytelö. Soseuta mangot. Liuota kaksi liotettua liivatelehteä tilkkaan kuumaa sitruunanmehua. Sekoita soseutettu mango joukkoon. Kaada hyytelö kakun päälle ja anna hyytyä 1-2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5