Mango-marenkitorttu

25.2.2016
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mango-marenkitorttu

Marenkinen mangotorttu on raikas kahvipöydän herkku tai jälkiruoka.

Ainekset

10 palaa
1 400 g pakastemurotaikinaa
2 1 - 2 kypsää mangoa
3 1 prk (425/225 g) säilykemangoa
4 1 dl sitruunamehua
5 1 sitruunan raastettu kuori
6 2 rkl maissitärkkelystä
7 0,5 dl sokeria
8 3 keltuaista
9 50 g voita
Marenki
1 3 valkuaista
2 6 rkl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 423 g
Proteiinia 5 g 53 g
Rasvaa 18 g 182 g
Kuitua 2 g 24 g
Energiaa kJ 1 495 14954
Energiaa kcal 357 3574

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.

Kuori ja kuutioi mango. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5