Mango-fetasalaatti

9.9.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mango-fetasalaatti

Hedelmäinen ja rapsakka fetasalaatti yhdistää suolaisen ja makean. Samalla se suorastaa pursuu vitamiineja.

Ainekset

4 annosta
1 1 mango
2 0,5 kurkkua
3 1 punasipuli
4 1 ruukku basilikaa
5 0,5 ruukku minttua
6 1 paketti (200 g) fetajuustoa
7 1 limen kuori
8 1 pussi salaattisekoitusta
9 0,25 tl (¼ tl) suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
Chili-minttukastike
1 2 limen mehu
2 1 chili
3 0,5 ruukkua minttua
4 2 dl rypsiöljyä
5 0,5 tl suolaa
6 0,5 tl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 39 g
Proteiinia 12 g 48 g
Rasvaa 58 g 233 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 2 530 10120
Energiaa kcal 605 2419

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha.
  • Kuutioi kurkku. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Murenna feta.
  • Pese ja raasta limen kuori.
  • Asettele salaatti, kasvikset, mangot ja fetamurut vadille tai lautasille. Mausta limen kuorella, suolalla ja pippurilla.
  • Purista kahden limen mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta.
  • Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5