Mamman makaronilaatikko

15.12.2009
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mamman makaronilaatikko

Ainekset

4 annosta
1 5 dl makaronia
2 vettä, suolaa
3 400 g jauhelihaa
4 1 iso sipuli
5 2 tl suolaa
6 mustapippuria
7 1,5 dl kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
8 3 dl mozzarellajuustoraastetta
9 7 dl maitoa
10 3 kananmunaa
11 2 - 3 tomaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 61 g 244 g
Proteiinia 44 g 174 g
Rasvaa 34 g 137 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 3 062 12247
Energiaa kcal 732 2927

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha pannussa, lisää sipuli ja anna sen saada väriä. Levitä puolet makaronista voideltuun uunivuokaan ja sen päälle jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit sekä 2 dl juustoraastetta. Levitä päälle loput makaronit. Vatkaa munat ja mausteet maidon joukkoon ja kaada munamaito vuokaan. Peitä ruoan pinta tomaattiviipaleilla ja lopulla juustoraasteella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5