Maltan maljat

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maltan maljat

Ainekset

8 annosta
1 1,5 dl puuroriisiä
2 1 rkl voita
3 2 dl vettä
4 1 kpl kanelitanko
5 7 dl maitoa
6 0,5 tl suolaa
7 1 dl kuorittuja manteleita
8 0,5 dl sokeria
9 2 tl vaniljasokeria
10 2 dl kermaa
Väliin:
1 3 dl vadelmia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 189 g
Proteiinia 6 g 51 g
Rasvaa 16 g 132 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 128 9024
Energiaa kcal 270 2157

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä riisiä hetken aikaa. Lisää vesi. Anna veden imeytyä riisiin ennen maidon lisäämistä. Nosta mukaan kanelitanko ja lisää maitoa pienissä erissä. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Sekoita välillä varoen, etteivät suurimot rikkoudu. Mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.Säästä yksi manteli onnenmanteliksi ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta kylmä puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja mantelirouheella. Sekoita kokonainen manteli puuroon.Nostele kermavaahto lopuksi puuron kanssa sekaisin. Kokoa jälkiruoka laseihin kerroksittain vadelmien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: puuro vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5