Maltainen juustodippi

25.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maltainen juustodippi

Lämmin ja mausteinen olut-juustodippi sopii rentoihin illanistujaisiin esimerkiksi maissilastujen, grillattujen vihannesten ja leivän seuraan.

Ainekset

1 2 valkosipulinkynttä
2 1 rkl öljyä
3 3 dl lager-olutta (esim. Saimaa Sun Lager, Saimaan Juomatehdas)
4 1 paketti (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
5 1 pussi (175 g) cheddarjuustoraastetta
6 1 rkl maissitärkkelystä
7 1 rkl vahvaa sinappia
8 0,5 tl juustokuminaa
9 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria
10 0,25 tl (¼ tl) kurkumaa
Lisäksi
1 0,5 pakettia (à 170 g) pekonia
2 10 jalapenoviipaletta (säilyke)
3 2 rkl tuoretta korianteria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 27 g
Proteiinia 64 g
Rasvaa 168 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 8164
Energiaa kcal 1951

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.
  3. Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.
  4. Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5