Maksakastike

25.9.2005
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maksakastike

Ainekset

4 annosta
1 400 g naudan maksaa
2 2 rkl öljyä tai margariinia
3 0,5 tl rouhittua valkopippuria
4 1 rkl vehnäjauhoja
5 1 dl lihalientä
6 2 dl ruokakermaa
7 2 tl sinappia
8 suolaa
Lisäksi:
1 2 paistettua sipulia renkaina

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 49 g
Proteiinia 22 g 87 g
Rasvaa 16 g 63 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 164 4656
Energiaa kcal 278 1113

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Irrota maksasta kalvot ja leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva pannulla ja paista maksat pannulla käännellen. Mausta rouhitulla valkopippurilla. Lisää pannulle vehnäjauhot ja kääntele muutaman kerran. Kaada päälle lihaliemi ja kerma. Anna maksan kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia ilman kantta. Mausta kastike lopuksi sinapilla ja ripauksella suolaa. Tarjoile maksakastike paistettujen sipulirenkaiden, puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: maksa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5