Maksaa kermakastikkeessa

25.1.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maksaa kermakastikkeessa

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (500 g) naudan maksaa palana
2 2 rkl voita
3 1 tl rouhittua valkopippuria
4 2 dl lihalientä
5 1 rkl vehnäjauhoja
6 2 dl kermaa
7 ripaus suolaa
Lisäksi
1 3 sipulia
2 1 rkl voita
3 ripaus sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 56 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 31 g 124 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 847 7388
Energiaa kcal 442 1766

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Muista kokeilla maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi.

Kuvalliset ohjeet

Poista maksapalan pinnalta kalvot..

1. Poista maksapalan pinnalta kalvot, varovasti käsin vetämällä.

Maksan viipaloiminen

2. Saksi maksa ohuiksi viipaleiksi. Poista suonikohdat. Kuivaa palat talouspaperilla.

Maksan ruskistaminen

3. Ruskista maksapalat voissa pannulla. Mausta valkopippurilla.

Maksan keittäminen

4. Lisää lihalientä niin, että maksat peittyvät. Keitä maksapaloja pannulla ilman kantta muutama minuutti.

Maksan maustaminen

5. Sekoita kermaan vehnäjauhot ja lisää pannulle. Keitä 5–10 minuuttia. Kokeile maksan kypsyyttä. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Mausta suolalla.

Sipulirenkaiden ruskistaminen

6. Kuori ja viipaloi sipuli renkaiksi. Paista sipulirenkaat voissa ja sokerissa pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoile maksakastike perunamuusin, puolukkasurvoksen ja paistettujen sipulirenkaiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: maksa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5