Makkaranyytit

28.5.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makkaranyytit

Ainekset

1 annos
1 60 - 100 g grilli- tai lenkkimakkaraa
2 100 g keitettyjä perunoita
3 suolaa
4 mustapippuria
5 2 rkl hienonnettua sipulia tai sipulinvarsia
6 0,5 keitettyä kananmunaa
7 1 tl sinappia
8 1 rkl kurkkusalaattia
9 0,5 dl ruokakermaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 29 g
Proteiinia 13 g
Rasvaa 19 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 1432
Energiaa kcal 342

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori makkara ja perunat. Leikkaa makkara ja perunat viipaleiksi. Silppua sipuli ja hienonna muna haarukalla. Sekoita sinappi, kurkkusalaatti ja kerma. Ota foliosta neliönmuotoinen arkki ja aseta sen keskelle perunat. Sirottele pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Aseta päälle makkarat sekä sipuli- ja munasilppu. Nosta hiukan folion reunoja ja kaada aineksille maustettu kerma. Sulje folio nyytiksi. Kypsennä 225–asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kupugrillissä noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5