Makkarajambalaija muurikalla

15.6.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makkarajambalaija muurikalla

Ainekset

4 annosta
1 400 g grillimakkaraa
2 1 sipuli
3 1 - 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl rypsiöljyä
5 1 tl kurkumaa
6 2 - 3 lehtisellerin vartta
7 1 punainen paprika
8 2 dl pikäjyväistä riisiä
9 2 rkl tomaattisosetta
10 5 dl lihalientä
11 3 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 203 g
Proteiinia 19 g 77 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 2 152 8610
Energiaa kcal 514 2058

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Makkara
Makuja maailmalta Espanjalainen, Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi makkarat ja ruskista muurikalla tai pannulla. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetken aikaa kuumassa öljyssä. Vähennä lämpöä ja lisää joukkoon kurkuma, viipaloidut lehtisellerit, paloiteltu paprika ja riisit. Kääntele, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää pannulle tomaattisose ja lihaliemi. Kääntele ainekset sekaisin ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja liemi on imeytynyt riiseihin. Lisää pannulle makkarat ja lisää tarvittaessa vettä niin, että riisit ovat kostean pehmeitä. Mausta persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5