Makkaragulassikeitto

24.3.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makkaragulassikeitto

Tämä makkarakeitto on saanut vaikutteita unkarilaisesta gulassista. Lihan sijasta keitossa on nopeasti kypsyvää makkaraa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g lenkkimakkaraa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 4 perunaa
6 1 porkkana
7 1 paprika
8 8 dl vettä
9 1 lihaliemikuutio
10 500 g paseerattua tomaattia
11 1,5 tl paprikajauhetta
12 1 tl kuminaa
13 1 tl suolaa
14 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 39 g 155 g
Proteiinia 20 g 80 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 008 8031
Energiaa kcal 480 1919

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista makkarat kevyesti pannulla öljyssä ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken pehmentyä. Nosta seos syrjään odottamaan.
Kuori ja kuutioi juurekset. Paloittele paprika. Kuumenna lihaliemi ja paseerattu tomaatti kattilassa. Lisää juurekset, paprika, makkara-sipuliseos ja mausteet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää halutessasi hienonnettua persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5