Makkara-perunasalaatti

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makkara-perunasalaatti

Tutut herkut, makkaraperunat ja perunasalaatti, yhdistyvät tällä kertaa salaatissa.

Ainekset

4 annosta
1 8 perunaa (kiinteä lajike)
2 2 kevätsipulia
3 0,5 dl majoneesia
4 0,5 dl kermaviiliä
5 2 rkl kapriksia
6 1 rkl sinappia
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria
9 1 paketti braatvurstia
Lisäksi
1 4 sitruunanlohkoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 112 g
Proteiinia 12 g 47 g
Rasvaa 30 g 118 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 774 7097
Energiaa kcal 424 1696

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

2. Kuori ja paloittele perunat kulhoon. Hienonna kevätsipulit. Sekoita sipulit, majoneesi, kermaviili, kaprikset, sinappi ja mausteet keskenään ja pyöräytä kastike perunoiden joukkoon.

3. Paloittele makkarat ja ruskista ne pannulla tai grillaa makkarat kokonaisina ja paloittele kuumina. Annostele makkarat salaatin päälle. Viimeistele sitruunalohkoilla. Tarjoa makkara-perunasalaatti sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki: Kokeile salaattiin myös chorizoa tai muita mausteisia makkaroita.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5