Makisushit

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makisushit

Sushi on japanilainen ruokalaji, jossa on etikalla maustettua, keitettyä riisiä kakkusina tai merilevään käärittynä ja raakaa kalaa sekä kasviksia. Sushit tarjotaan soijakastikkeen, wasabitahnan ja inkiväärin kera. Paloja voi syödä käsin tai puikoilla. Varaa 5–8 sushipalaa ruokailijaa kohden.

Ainekset

50 kappaletta
1 1 paketti (n. 20 g) nori-merileväarkkeja
2 500 g sushiriisiä
3 7,5 dl vettä
4 1 dl riisiviinietikkaa
5 0,8 dl sokeria
6 2 tl suolaa
7 250 g tuoretta lohifileetä
8 1 kurkku
9 1 avokado
10 rapeaa salaattia
Lisäksi
1 wasabitahnaa
2 soijakastiketta
3 sushi-inkivääriä (säilyke)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 449 g
Proteiinia 2 g 82 g
Rasvaa 1 g 61 g
Kuitua 0 g 22 g
Energiaa kJ 227 11374
Energiaa kcal 54 2718

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: wasabitahnaa, soijakastiketta, sushi-inkivääriä (säilyke)

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Japanilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje1_makisushit

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kurkku kapeiksi tangoiksi, poista siemenet. Leikkaa lohifileestä pitkittäin sentin paksuisia tankoja. Viipaloi avokado.

tyoohje2_makisushit

2. Lämmitä suolalla ja sokerilla maustettua riisiviinietikkaa ja sekoita kunnes mausteet liukenevat. Kaada riisi laakeaan astiaan, sekoita mausteliemi riisiin ilmavin, leikkaavin liikkein.

tyoohje3_makisushit

3. Tee sushit viidessä erässä. Pane leväarkki pöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Painele käsin noin 1,5 dl riisiä arkin päälle. Jätä 4 cm arkin yläpäästä tyhjäksi. Pyyhkäise riisin keskelle sormenpäällä ohut vana wasabitahnaa.

tyoohje4_makisushit

4. Voit tehdä joko yhden tai kahden täytteen rullia, esimerkiksi lohi-kurkku tai avokado-salaatti.

tyoohje4_makisushit

5. Aseta riisin päälle täytettä. Kääri leväarkki täytteineen rullalle. Paina täytteitä sormilla, jotta ne pysyvät käärön sisällä. Kostuta arkin toinen pää vedellä, jolloin se liimautuu tiiviisti kiinni.

tyoohje5_makisushit

6. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä rullasta noin kymmenen viipaletta. Tarjoa sushit mahdollisimman pian.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee riisi sushi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5