Makeat tuulihatut

13.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makeat tuulihatut

Paista pellillinen tuulihattuja ja täytä ne mansikkarahkalla tai Nutella-kermalla.

Ainekset

35 kappaletta
1 100 g voita
2 2 dl vettä
3 1,75 dl (1 ¾ dl) vehnäjauhoja
4 3 kananmunaa
Täytevaihtoehto 1
1 1 l (500 g) mansikoita
2 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
3 0,5 ruukku basilikaa
Täytevaihto 2
1 1 prk (2,5 dl) vispikermaa
2 2 rkl hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa)
3 0,5 dl suklaarouhetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 124 g
Proteiinia 1 g 44 g
Rasvaa 6 g 215 g
Kuitua 0 g 5 g
Energiaa kJ 309 10799
Energiaa kcal 74 2581

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, sillä kananmunat kypsyvät yli 60-asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

2. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu.

4. Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

5. Jos teet mansikkatäytteen, leikkaa ¾ mansikoista pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne rahkaan. Säästä muutama basilikan lehti koristeluun, hienonna loput ja sekoita täytteeseen. Viipaloi loput mansikat.

6. Jos teet Nutella-täytteen, vaahdota kerma ja lisää hasselpähkinä-suklaalevite vaahdottamisen loppuvaiheessa.

7. Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne mansikkarahkalla, mansikkaviipaleilla ja basilikalla tai pursota Nutella-täytettä tuulihattuihin ja koristele suklaarouheella.

Vinkki: Taikinasta tulee sopivan paksua, kun valitset siihen keskikokoisia kananmunia.

 

Huom. Ravintoaineet laskettu täytevaihtoehto 2:lle.

Video

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5