Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makean mausteinen kurpitsalatte

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Nauti piparkakuista tutuilla mausteilla ryyditetty kurpitsalatte huopaan kääriytyneenä hyvässä seurassa.

Ainekset

300 g
Kurpitsaa (1 ½ dl kurpitsasosetta)
1 dl
Makeaa kondensoitua maitoa
1/2 tl
Jauhettua kanelia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1/4 tl
(1/4 tl) jauhettua kardemummaa
Neilikkaa
Muskottia
2 dl
Vahvaa kahvijuomaa tai espressoa
2 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä palat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita maitotiiviste ja mausteet soseeseen. Kuumenna mikrossa tai kattilassa. Lisää kuuma kahvi. Kaada juoma isoihin kuppeihin. Kuumenna ja vaahdota maito. Sekoita maito kahvijuomaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

304

1,5 g

1,0 g

8,5 g

8,0 g

3,0 g

4,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Makeaa kondensoitua maitoa,

0,5 tl Jauhettua kanelia,

0,5 tl Jauhettua inkivääriä,

0,25 tl (1/4 tl) jauhettua kardemummaa,

Neilikkaa,

Muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli