Makea kaura-punajuuripiirakka

10.8.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Makea kaura-punajuuripiirakka

Yllätä uudenlaisella makealla piirakalla. Keitetyistä punajuurista ja kondensoidusta maidosta teet kaurakeksipohjan kanssa kiehtovan piirakan jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

Ainekset

16 palaa
Pohja
1 250 g kaurakeksejä
2 100 g voita tai margariinia
Täyte
1 400 g punajuuria
2 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
3 3 kananmunaa
4 3 kananmunaa
Lisäksi
1 1 dl vispikermaa
2 1 rkl sokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 194 g
Proteiinia 4 g 64 g
Rasvaa 13 g 203 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 745 11923
Energiaa kcal 178 2850

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (397 g) kondensoitua maitoa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 1 tunti). Anna jäähtyä.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (17 x 27 cm tai halkaisija 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia.
  • Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä hetki. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Soseuta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Irrota piiras vuoasta jäähtyneenä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Vinkki: Esikeitettyjä punajuuria käyttämällä nopeutat piirakan valmistusta lähes tunnilla.

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5