Majoneesi

21.10.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Majoneesi

Majoneesin voi tehdä itse! Käytä dippailuun tai vaikkapa voileipäkakkujen kuorrutteena tai salaattien kastikkeena.

Ainekset

1 2 munankeltuaista
2 1 - 2 rkl sinappia
3 ripaus suolaa
4 1 - 2 rkl hunaja- tai omenaviinietikkaa
5 2 - 3 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 7 g
Proteiinia 8 g
Rasvaa 192 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 7379
Energiaa kcal 1764

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Muna
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset kulhoon ja lisää joukkoon sinappi, ripaus suolaa ja hunaja- tai omenaviinietikka. Sekoita.

Lisää rypsi- tai auringonkukkaöljy aluksi tipoittain koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos alkaa saeta. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Tarkista maku.

Vinkki! Voit maustaa majoneesia halutessasi valkosipulimurskalla, paprika- tai curryjauheella. Voit sekoittaa majoneesin joukkoon halutessasi myös kermavaahtoa, smetanaa tai kermaviiliä.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5