Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maitosuklaamousse ja mantelikrokantti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Maitosuklaamousse mantelikrokantilla on jälkiruoka aikuistenkin makuun.

Ainekset

200 g
Maitosuklaata
2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(tilkka mantelilikööriä)

Krokantti

50 g
Kuorettomia manteleita
1 dl
Sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata paloiteltu suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä liedellä välillä sekoittaen tai paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele sekaan suklaa. Mausta halutessasi liköörillä. Jaa mousse pieniin kahvikuppeihin ja anna jäähtyä jääkaapissa. Rouhi matelit ja levitä leivinpaperin päälle. Kaada sokeri pieneen paistinpannuun keoksi ja anna sulaa sekoittamatta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on melkein sulanut. Sekoita puuhaarukalla ja anna paahtua vaaleanruskeaksi. Kaada sokeri manteleiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi levy. Koristele mousseannokset krokantilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.5.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1204

15,3 g

6,0 g

31,3 g

31,3 g

1,5 g

5,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta,

(tilkka mantelilikööriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli