Maitosuklaamousse ja mantelikrokantti

26.5.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maitosuklaamousse ja mantelikrokantti

Ainekset

6 annosta
1 200 g maitosuklaata
2 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 (tilkka mantelilikööriä)
Krokantti
1 50 g kuorettomia manteleita
2 1 dl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 219 g
Proteiinia 7 g 42 g
Rasvaa 16 g 99 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 365 8192
Energiaa kcal 326 1958

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata paloiteltu suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä liedellä välillä sekoittaen tai paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele sekaan suklaa. Mausta halutessasi liköörillä. Jaa mousse pieniin kahvikuppeihin ja anna jäähtyä jääkaapissa. Rouhi matelit ja levitä leivinpaperin päälle. Kaada sokeri pieneen paistinpannuun keoksi ja anna sulaa sekoittamatta miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on melkein sulanut. Sekoita puuhaarukalla ja anna paahtua vaaleanruskeaksi. Kaada sokeri manteleiden päälle. Anna jäähtyä ja rouhi levy. Koristele mousseannokset krokantilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: manteli mousse suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5