Maistuva lihasuikalepata

30.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maistuva lihasuikalepata

Ainekset

4 annosta
1 500 g naudan paistia
2 6 pekoniviipaletta
3 2 rkl öljyä
4 rouhittua mustapippuria
5 1 l vettä
6 2 lihaliemikuutiota
7 2 punasipulia
8 pala juuriselleriä
9 70 g tomaattipyreetä
10 4 valkosipulinkynttä
11 1 laakerinlehti
12 1 tl timjamia
13 0,5 tl oreganoa
14 rosmariinia
15 suolaa
16 1 - 2 rkl ohrakasta suurustamiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 17 g
Proteiinia 31 g 124 g
Rasvaa 19 g 75 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 299 5197
Energiaa kcal 310 1242

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa huoneenlämpöinen liha suikaleiksi ja ruskista suikaleet kuumalla pannulla öljyssä vähin erin. Paloittele pekoniviipaleet ja paista nekin pannulla. Kumoa lihat uunipataan ja mausta pippurilla ja suolalla. Kuori ja paloittele sipulit, selleri ja valkosipulinkynnet ja pane ne pataan tomaattipyreen ja mausteiden kanssa. Hauduta pataa kannella peitettynä 150 asteessa kunnes liha on pehmeää. Suurusta halutessasi tilkkaan vettä sekoitetulla ohrakkaalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5