Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maissisalaatti

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kana-maissisalaatin kiinnostava, herkullinen maku syntyy kuivana paahdetuista nuudeleista ja maukkaasta kastikkeesta, johon käytetään nuudelien maustepussi. Voit tehdä salaatin jo edellisenä päivänä jääkaappiin, koska sen maku vain paranee.

Ainekset

90 g
(1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia)
50 g
(1 ps) mantelilastuja
140 g
(1 tlk) maissia (säilyke)
500 g
kiinankaalia
10 cm
purjoa

Kastike

1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva)
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä (tai isoja suikaleita)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puristele avaamatonta nuudelipakettia niin, että nuudelit murustuvat paloiksi. Kumoa nuudelimuru leivinpaperille pellille. Säästä paketin maustepussi kastiketta varten, mutta jätä pakkauksessa olevat chili- ja/tai rasvapussit käyttämättä. Lisää mantelilastut pellille nuudeleiden joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääntele seosta lastalla ja jatka paahtamista vielä, kunnes nuudelit ja mantelilastut ovat saaneet hiukan väriä. Tarkkaile paahtumista, etteivät ne pala. Kumoa nuudeli-manteliseos kulhoon.

90 g
(1 ps) nuudeleita (esim. kananmakuisia)
50 g
(1 ps) mantelilastuja
2

Valuta säilykemaissit. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää kiinankaali, purjo ja maissinjyvät nuudeli-manteliseokseen. Sekoita.

140 g
(1 tlk) maissia (säilyke)
500 g
kiinankaalia
10 cm
purjoa
3

Sekoita kastikkeen aineksia keskenään, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita kastike nuudeli-kasvisseokseen. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.

1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva)
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Leikkaa kanafileet isoiksi suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja sekoita salaattiin.

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä (tai isoja suikaleita)
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Viimeistele salaatti lehtipersiljalla.

1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa

Voit käyttää reseptiin myös tuoretta maissia, esikeitettyjä maissintähkiä tai pakastettuja maissinjyviä. Tuoreen maissin keittoaika on noin 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Esikeitetyn maissintähkän lämmitysaika on mikroaaltouunissa noin 1 minuuttia, kattilassa kiehuvassa vedessä 3 minuuttia ja grillissä 5 minuuttia. Pakastemaisseja kannattaa keittää vedessä noin 3 minuutin ajan, ja jäähdyttää sitten salaattiin.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.6.2007
|
Muokattu: 16.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

493

2065

31,3 g

2,8 g

30,0 g

6,8 g

4,5 g

21,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm purjoa,

1 kpl maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli