Maanantain makkaravuoka

13.12.2007
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maanantain makkaravuoka

Ainekset

4 annosta
1 500 g lenkkimakkaraa
2 500 g pakasteperunasuikaleita tai peruna-sipulisekoitusta
3 2 dl maitoa
4 200 g kevytsulatejuustoa
5 vajaa 1 tl suolaa
6 3 tl sinappia
7 0,5 tl timjamia tai oreganoa
8 mustapippuria
9 3 tomaattia
10 2 dl juustoraastetta
11 vihreitä oliiveja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 141 g
Proteiinia 32 g 129 g
Rasvaa 37 g 147 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 2 523 10093
Energiaa kcal 603 2412

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Levitä jäiset perunasuikaleet laakeaan uunivuokaan. Kuumenna maito ja sulata joukkoon juusto. Mausta seos suolalla, sinapilla, yrtillä ja pippurilla ja kaada perunoiden päälle. Pane vuoka 225-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Viipaloi makkara ja tomaatit. Asettele makkara- ja tomaattiviipaleet limittäin perunoiden päälle. Sirottele pinnalle juustoraaste. Pane vuoka uuniin vielä 10-15 minuutiksi. Tarjoa lisänä raastetta tai salaattia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lenkkimakkara vuoka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5