Maalaisranskanperunat uunissa

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maalaisranskanperunat uunissa

Rapeita, maistuvia maalaisranskanperunoita voi tehdä helposti itsekin. Katso kotitekoisten ranskalaisten helppo ohje.

Ainekset

4 annosta
1 600 g isoja perunoita (yleisperunalajike)
2 4 rkl rypsiöljyä
3 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 14 g 55 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 896 3582
Energiaa kcal 214 856

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat hyvin ja leikkaa paksuiksi tikuiksi kuorineen. Keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, paista perunoita käännellen 7 minuuttia. Levitä perunat öljyineen uunipannulle ja kypsennä 225-asteessa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5