Maalaisleipä

25.9.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maalaisleipä

Ainekset

2 kappaletta
1 3 dl vettä
2 4 rkl fariinisokeria
3 1 dl grahamjauhoja
4 1 pussi kuivahiivaa
5 6 dl vehnäjauhoja
6 1 tl suolaa
7 2 tl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 177 g 354 g
Proteiinia 23 g 46 g
Rasvaa 8 g 15 g
Kuitua 10 g 19 g
Energiaa kJ 3 683 7366
Energiaa kcal 880 1760

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kädenlämpöinen vesi, sokeri ja grahamjauhoihin sekoitettu hiiva kulhoon ja sekoita. Anna seisoa 10 minuuttia, kunnes seos kuplii. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista ja suola. Lisää loput jauhoista ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai noin 4 minuuttia yleiskoneella, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on kimmoisaa. Öljyä iso kulho ja nosta taikina kohoamaan 1,5 tunniksi peitettynä. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kääri rullalle jättäen saumapuoli alaspäin. Anna kohota puolisen tuntia. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Nosta uunin pohjalle uunivuoallinen vettä, jotta ilma uunissa on kosteaa ja leipä saa rapean pinnan. Nosta toinen pelti kuumenemaan uuniin. Siirrä leivät kuuman pellin päälle ja vedä terävällä sahalaitaisella veitsellä viillot pintaan. Poista uunista vesivuoka. Paista leipiä 10 minuuttia ja käännä lämpö sitten pois päältä. Anna kypsyä jälkilämmössä vielä 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5