Maa-artisokkapihvit

27.12.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maa-artisokkapihvit

Maa-artisokasta syntyy maukkaita ja meheviä kasvispihvejä.

Ainekset

6 annosta
1 500 g maa-artisokkaa
2 500 g jauhoista perunaa
3 1 sipuli
4 1 rkl öljyä
5 1,5 rkl perunajauhoja
6 1 dl parmesaaniraastetta
7 0,5 sitruunan raastettu kuori
8 1 tl suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria
Paistamiseeen
1 öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 121 g
Proteiinia 4 g 22 g
Rasvaa 12 g 72 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 858 5150
Energiaa kcal 205 1231

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese maa-artisokat ja perunat. Lisää kiehuvaan keitinveteen perunat ja 5 minuuttia myöhemmin maa-artisokat. Keitä kypsiksi. Kokeile kypsyys tikulla.

Kuori ja raasta perunat kuumina karkeaksi raasteeksi. Raasta maa-artisokat kuorineen. Heitä raastimeen jäävät kuoret pois.

Kuori ja hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä. Lisää sipuli kasvisraasteiden joukkoon. Sekoita joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä.

Sekoita massaan parmesaani, sitruunan kuori ja suola ja pippuri.

Muotoile massasta kostutetuin käsin littanoita pihvejä. Paista öljyssä pannulla keskilämmöllä muutaman kerran käännellen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5